Resväskor från Titan och Epic. Säker e-handel sedan 2009.
Bagatoo - Snabba och kostnadsfria leveranser av resväskor och väskor sedan 2009.

Alla vanliga frågor

Allmänna frågor

 • Hur ska jag packa väskan?
  Kolla in filmen i vår blogg. Kanske hjälper det dig på vägen!
 • Har ni ett eget lager?
  Nej, vi arbetar med dropshipping. Det innebär att vi arbetar mot leverantörernas lager. När vi får en beställning så ber vi dem att skicka väskan direkt till er.
 • TSA-Lås
  TSA-lås innebär att säkerhetskontrollen i USA kan öppna låset med en specialnyckel för att undersöka ditt bagage utan att förstöra låset.
 • Kan jag ångra mitt köp?
  Ja, vi tillämpar Distanshandelslagen och ger dig 14 dagars ångerfrist, utan att ange någon anledning. Varan måste returneras i oanvänt skick och i originalförpackning (komplett med inneremballage, etiketter m.m.). Läs mer under våra köpvillkor.
 • Hur stor får kabinväskan vara?
  Enligt IATA (flygbolagens samlingsorganisation) får summan av höjd, bredd och djup inte vara mer än 115 cm. Trots det kan måtten skilja mellan olika flygbolag. Här har vi listat måtten hos de vanligaste flygbolagen.
 • Har ni fraktfritt?
  Ja, hos oss beställer du alltid fraktfritt!

Betalning

 • Är det säkert att betala hos er?
  Alla kortbetalningar hanteras av DIBS Payment Services AB, ett av Finansinspektionen auktoriserat kreditmarknadsföretag och de uppfyller kraven för PCI-DSS. Överföring av kortuppgifter är krypterade. Notera att Pratoo AB inte lagrar några kreditkortsnummer, då detta hanteras av DIBS Payment Services AB.För de sidor som kräver extra säkerhet använder vi SSL (Secure Socket Layer), ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). SSL-protokollet behandlar data på olika sätt och krypterar informationen. Det krävs att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren. Om webbadressen börjar med "https://www" används SSL. Hos oss ska du alltid känna dig trygg!
 • Varför kan jag inte välja en annan adress än min Folkbokföringsadress när jag betalar med Klarna?
  En förutsättning för faktura- eller delbetalning via Klarna AB (publ) är att leveransadressen är din folkbokföringsadress. Om du däremot väljer att betala med kort kan vi skicka till vilken adress du vill.
 • Jag vill inte betala med kort
  Förutom kortbetalning (som är kostnadsfritt) erbjuder vi faktura- och delbetalning via Klarna AB (publ).
 • Vilka betalalternativ erbjuder ni?
  Vi accepterar Visa, MasterCard, American Express och Diners Club. Vi erbjuder dessutom faktura- och delbetalning via Klarna AB (publ).

Skötselråd

 • PU (konstläder)
  Våra väskor i PU (konstläder) behöver inte behandlas. De har relativt god motståndskraft mot vatten och smuts torkas enkelt bort med en lätt fuktad trasa och lite mild tvål. Torka försiktigt och gnugga inte.
 • Kanvas
  Kanvas stöter oftast bort smuts. Om du vill skydda väskan bättre mot regn kan det rekommenderas att impregnera den med en impregnering som är gjord för att fuktskydda ytterplagg i bomull. Pröva alltid på en mindre yta som är osynlig innan du impregnerar hela väskan. Smuts kan normalt avlägsnas med en fuktad trasa och lite mild tvål. Läderdetaljerna kan med fördel fettas in.
 • Läder
  Läderväskor åldras på ett vackert sätt. Inget pigment eller färg används för att dölja naturliga läderdefekter, vilket gör att vissa repor och märken kan förekomma i lädret till följd av den naturliga tillverkningsprocressen. Detta är normalt och ska inte betraktas som defekter.

  Läder påverkas av solljus, fukt och smuts och kommer patineras vackert om du tar hand om det på rätt sätt.

  - Solljus kommer med tiden göra ljust läder mörkare.
  - Varm och torr luft kan torka ut lädret. Om lädret blivit blött, torka det därför i normal rumstemperatur, inte vid ett element eller annan värmekälla.
  - Om lädret blivit smutsigt, torka av det med en lätt fuktad svamp och lite mild tvål om det behövs. Torka försiktigt och gnugga inte hårt.

  För att göra väskan tåligare mot vatten och smuts kan du impregnera eller fetta in lädret med läderfett eller behandla det med läderbalsam. Att fetta in ljust läder ger normalt en något mörkare färgton. Pröva först på en mindre och icke synlig yta för att se hur färgen påverkas innnan du behandlar hela väskan. Lädret mjuknar även något av infettning, vilket kan ge en något förändrad känsla i väskan. Om du vill behålla det ursprungliga utseendet kan det vara lämpligt att enbart impregnera eller fetta in undersidan som ju är mest utsatt om väskan ställs på blött underlag. Fråga hos en skomakare om du är osäker och använd produkter som är speciellt framtagna för läderbehandling.